← Inapoi

Reducerea procedurilor birocratice

2015-01-09


Noi norme europene, aplicabile de mâine, dau posibilitatea agenților economici și consumatorilor din România să își soluționeze mai ușor litigiile transfrontaliere, ceea ce se așteaptă să conducă la economii anuale de 48 de milioane EUR în întreaga UE.

Noile măsuri duc la îndeplinire promisiunea UE de a reduce procedurile birocratice și de a consolida piața unică a UE pentru a stimula creșterea economică durabilă.

Iată ameliorările concrete care vor intra în vigoare de mâine:

  • O hotărâre în materie civilă și comercială care are titlu executoriu în România va fi automat executorie în toate statele UE – în termeni practici, acest lucru înseamnă că agenții economici și cetățenii vor putea să își recupereze pierderile mai repede, mai ușor și fără costuri suplimentare.
  • Consumatorii și angajații din România vor fi mai bine protejați în litigiile în instanță care implică state din afara UE, pentru că, în cazul oricărui litigiu de acest gen, ei vor putea recurge la instanțele din țara unde își au reședința.
  • Va crește securitatea juridică în ceea ce privește acordurile de alegere a forului între societăți comerciale, alegerea acestora nemaiputând fi folosită pentru a întârzia soluționarea litigiului.
  • Věra Jourová, comisarul UE pentru justiție, consumatori și egalitate de gen: „Aceste noi norme ar putea genera economii variind între 2 000 și 12 000 EUR pentru fiecare caz și reprezintă îndeplinirea cu succes a promisiunii de a reduce procedurile birocratice și de a consolida piața unică a UE.”

Sursa: ec.europa.eu


        Google Translate
   English    Francais    Deutsch    Espanol    Portugues

Structura gazda
a centrului ED Craiova:
Asociatia
"Mereu pentru Europa"


Mereu pentru Europa

















EUROPE DIRECT Craiova - 2020