← Inapoi

4,2 milioane euro pentru proiecte cu participare românească

2017-02-01


Firma Assist Software SRL din Suceava este partenerul român din două proiecte cu finanțare europeană, în cadrul schemei-pilot "Inovare în circuit rapid" (Fast track to innovation – FTI). Proiectele, Aspire și BladeSave, au ca obiectiv sprijinirea introducerii pe piață a unor idei inovatoare și vor beneficia de fonduri UE în valoare de aproximativ 2,24 și, respectiv, 1,99 milioane euro.

"Sprijinirea inovării creatoare de noi piețe, pentru creștere economică și noi locuri de muncă, este punctul central al programului Orizont 2020. Schema-pilot <<Inovare în circuit rapid>> a atras firme inovatoare de top, oferindu-le un avans în cursa către piețe, printr-o investiție totală din fonduri europene de 200 de milioane de euro", a declarat Carlos Moedas, comisarul european pentru cercetare, știință și inovare, la anunțarea rezultatelor.

17 proiecte, implicând 80 de parteneri din 19 țări, au fost selecționate în cea de-a 6-a și ultimă rundă a schemei-pilot, lansată în ianuarie 2015 în cadrul programului pentru cercetare și inovare Orizont 2020. Volumul total de finanțare acordat acestor proiecte se ridică la 33,5 milioane de euro.

Context

Schema-pilot FTI e o măsură de tip ascendent ce promovează activitățile inovatoare aflate aproape de stadiul intrării pe piață. Ea sprijină conceptele inovatoare mature care au fost testate deja. Activitățile ce pot beneficia de finanțare includ validarea de sisteme în condiții reale de funcționare, testarea, realizarea de faze-pilot, validarea unor modele de afaceri, elaborarea de standarde și cercetarea pre-normativă.

În cadrul schemei-pilot au fost selecționate, în total, 94 de proiecte, implicând 426 de participanți din 27 de țări.

Persoane de contact pentru presă:

Lucia Caudet – Tel.: +32 229 56182

Joseph Waldstein – Tel.: +32 229 56184

Sursa: ec.europa.eu


        Google Translate
   English    Francais    Deutsch    Espanol    Portugues

Structura gazda
a centrului ED Craiova:
Asociatia
"Mereu pentru Europa"


Mereu pentru Europa

EUROPE DIRECT Craiova - 2020