← Inapoi

Săptămâna europeană a imunizării

2017-04-24


Toţi copiii şi adulţii din Europa, oriunde s-ar fi născut şi oriunde trăiesc acum, merită să fie protejaţi iar viaţa lor să fie salvată de vaccin!

Ne aflăm în plină Săptămână europeană a imunizării. Comisia Europeană și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au emis cu această ocazie o declarație comună cu privire la importanța crucială a vaccinării pentru imunizare și prevenirea bolilor în Uniunea Europeană și în regiunea europeană mai largă a OMS.

Declarația scoate în evidență contribuția puternică a vaccinurilor la sănătatea publică: "Vaccinurile au contribuit la sănătatea și bunăstarea tuturor celor care trăiesc astăzi în Uniunea Europeană și în regiunea europeană mai largă a OMS. În ultimii 60 de ani, imunizarea a salvat mai multe vieți pentru copii decât orice alte intervenţii medicale. Impactul acestei revoluţii asupra prevenirii bolilor în doar câteva zeci de ani este enorm. Rujeola a cauzat aproximativ 2.6 milioane de decese în fiecare an, înainte ca vaccinarea pe scară largă să fie pusă în aplicare în 1980.

Datorită vaccinului rujeolic al lui Maurice Hilleman această boală extrem de contagioasă se poate preveni acum. Este o binecuvântare și o realizare că aceste boli sunt doar o tristă amintire astăzi".

În fiecare an, Săptămâna europeană a imunizării sărbătorește progresul extraordinar realizat datorită vaccinurilor. În plus, aceasta oferă o ocazie pentru a face bilanțul sarcinilor care se află încă în faza de asigurare a sănătății publice, cum ar fi reducerea barierelor din sistemul sanitar și asigurarea încrederii publice în imunizare. Statele membre și-au manifestat un angajament ferm față de această problemă prin aprobarea Planului european de acțiune pentru vaccinuri(link is external), a cadrului politic european pentru sănătate 2020(link is external) și a obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Sursa: ec.europa.eu


        Google Translate
   English    Francais    Deutsch    Espanol    Portugues

Structura gazda
a centrului ED Craiova:
Asociatia
"Mereu pentru Europa"


Mereu pentru Europa

EUROPE DIRECT Craiova - 2020