← Inapoi

Impozitare echitabilă în economia digitală

2017-09-21


Comisia Europeană a prezentat joi, 21 septembrie, o comunicare ce lansează agenda europeană pentru o impozitare echitabilă și favorabilă creșterii în economia digitală. Aceasta identifică provocările cu care se confruntă statele membre în acest domeniu și trece în revistă soluțiile posibile.

Vicepreședintele Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală, a declarat: “Reglementările moderne privind impozitarea sunt esențiale pentru a valorifica la maximum potențialul pieței unice digitale și pentru a încuraja inovarea și creșterea. Acest lucru înseamnă un cadru legislativ modern și durabil, care să asigure certitudine juridică, stimulente pentru creșterea economică și condiții echitabile pentru toate companiile. UE susține o revizuire aprofundată a normelor din domeniul impozitării la nivel global pentru a răspunde noilor realități."

În condițiile în care actualul cadru legislative nu mai reflectă realitățile moderne, comunicarea pavează calea spre noi propuneri legislative privind impozitarea profiturilor din economia digitală, ce ar putea deveni realitate în primăvara lui 2018. Sccentul va fi pus, în primul rând, pe reforma fundamentală a legislației relevante, pentru a crea o mai bună legătură între modul în care este creată valoarea și locul unde ea este impozitată.

Etape următoare

Președinția estonă a Consiliului UE va continua să lucreze la aceste aspecte, astfel încât concluzii clare și ambițioase pe această temă să fie elaborate până la finalul acestui an. Acestea vor reprezenta contribuția UE la dialogul purtat pe plan internațional pe subiect și vor pune bazele pentru activitatea de pe viitoarea piață unică.

Sursa: https://ec.europa.eu/romania/news/20172109_masuri_impozitare_echitabila_economie_digitala_ro


        Google Translate
   English    Francais    Deutsch    Espanol    Portugues

Structura gazda
a centrului ED Craiova:
Asociatia
"Mereu pentru Europa"


Mereu pentru Europa

EUROPE DIRECT Craiova - 2020