← Inapoi

2,7 miliarde euro pentru Erasmus+ în 2018

2017-10-25


Comisia Europeană a publicat, în data de 25 octombrie, apelul de propuneri pentru anul 2018 în cadrul Erasmus+, programul Uniunii Europene destinat mobilității și cooperării în domeniul educației, formării, tineretului și sportului. Cu un buget care va fi suplimentat cu 200 milioane euro, cu 8% mai mare față de 2017, Erasmus+ va oferi oportunități majore pentru persoane și organizații din Europa și din afara ei.

Tibor Navracsics, comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, a declarat: "Sunt încântat de faptul că Uniunea Europeană este pregătită să investească, în 2018, 2,7 miliarde euro în Erasmus+, pentru a sprijini proiecte educaționale extrem de valoroase și pentru a le oferi tinerilor europeni sute de mii de oportunități de a studia și a se forma în străinătate. Activitățile care au marcat aniversarea a 30 de ani de Erasmus, în 2017, au evidențiat impactul pozitiv pe care această poveste de succes a Uniunii Europene îl are asupra celor care trăiesc în întreaga Europă. Așa cum sublinia președintele Juncker în iunie, fiecare euro investit în Erasmus+ este o investiție în viitorul tinerilor și al ideii europene. Salut, de asemenea, sprijinul manifestat de o serie de lideri europeni pentru ideea unui program Erasmus+ mult mai ambițios în viitor."

Principalele direcții de acțiune ale programului sunt:
•promovarea oportunităților de mobilitate atât pentru tineri, studenți, stagiari sau voluntari, cât și pentru profesori;
•crearea sau consolidarea de parteneriate între mediul academic, organizațiile de tineret și angajatori;
•susținerea dialogului și a colectării datelor necesare pentru a realiza reforma sistemelor de educație, formare și tineret;
•promovarea excelenței în învățământ și a cercetării în domeniul studiilor europene prin intermediul programelor Jean Monnet; și
•susținerea proiectelor transnaționale în domeniul sportului, cu accent pe sportul de masă.

Printre noutățile pentru 2018 se numără un accent crescut pe stagiile de lungă durată (ErasmusPro), dar și simplificarea procedurilor de înscriere a propunerilor pentru granturi. În 2018, ca și în anii precedenți, proiectele ce vizează favorizarea incluziunii sociale vor avea prioritate.

Comisia a publicat, de asemene, Ghidul programului Erasmus+, ce reprezintă documentul-cheie care oferă celor interesați informații complete asupra oportunităților incluse în apelul de propuneri.

Context

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru mobilitate și cooperare transnațională în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2014-2020.

Sursa: https://ec.europa.eu/romania/news/20172510_buget_erasmus_2018_cerere_propuneri_ro


        Google Translate
   English    Francais    Deutsch    Espanol    Portugues

Structura gazda
a centrului ED Craiova:
Asociatia
"Mereu pentru Europa"


Mereu pentru Europa

EUROPE DIRECT Craiova - 2020