← Inapoi

O Uniune eficientă, bazată pe valori

2017-11-07


Cea de-a 13-a reuniune anuală la nivel înalt cu lideri ai cultelor religioase din întreaga Europă, găzduită de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în prezența vicepreședintelui Parlamentului European, Mairead McGuinness, a avut loc marți, 7 noiembrie, în contextul dezbaterii actuale privind viitorul Europei, ea abordând în detaliu chestiuni referitoare la valori și guvernanță.

Prim-vicepreședintele Frans Timmermans a declarat: „Viitorul Europei este în mâinile cetățenilor săi. Conturarea viitorului nostru este o responsabilitate colectivă, iar valorile noastre comune sunt busola care ne ghidează. Dialogul periodic cu organizațiile confesionale și neconfesionale, în egală măsură, ne permite să abordăm tematica viitorului nostru comun din mai multe perspective. Doar printr-un dialog incluziv putem să trasăm cel mai bine direcțiile noastre comune.”

Comisia Europeană se întrunește periodic, în cadrul unor reuniuni la nivel înalt sau la nivel de grup de lucru, cu reprezentanții bisericilor, asociațiilor și comunităților religioase, precum și cu cei ai organizațiilor filosofice și neconfesionale.

Context

În discursul său din 2017 privind starea Uniunii, președintele Juncker și-a prezentat în detaliu viziunea asupra viitorului Europei, subliniind faptul că Europa este, înainte de orice, o Uniune a valorilor.

Sursa: https://ec.europa.eu/romania/news/20170711_reuniune_anuala_culte_religioase_europa_ro


        Google Translate
   English    Francais    Deutsch    Espanol    Portugues

Structura gazda
a centrului ED Craiova:
Asociatia
"Mereu pentru Europa"


Mereu pentru Europa

EUROPE DIRECT Craiova - 2020