Asociatia "Mereu pentru Europa" a fost infiintata in septembrie 2005.

Obiective:

Informarea publicului larg asupra beneficiilor si costurilor integrarii Romaniei in Uniunea Europeana

Din aprilie 2006, Asociatia "Mereu pentru Europa" este membra in Reteaua Multiplicatorilor de Informatie Europeana a Delegatiei Comisiei Europene in Romania, iar din luna mai are un reprezentant in Comitetul National Reprezentativ al retelei.

In cadrul parteneriatului educational incheiat cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Universitatea din Craiova, a organizat in perioada 2 - 9 mai 2007 a doua editie a proiectului "Micul cetatean european". Evenimentele desfasurate in cadrul acestui proiect, ce are loc in fiecare an cu ocazia Zilei Europei, au constat in:

  • 2-7 mai 2007: Organizarea unor sesiuni de informare pe teme europene sustinute de membrii Asociatiei "Mereu pentru Europa" in scoli si gradinite din judetul Dolj; Organizarea unor concursuri de cunostinte cu premii din temele abordate in cadrul acestor sesiuni;
  • 2-7 mai 2007: Realizarea unor desene pe teme europene de catre elevii din scolile si gradinitele participante;
  • 8 mai 2007: Premierea celor mai bune desene la nivel de institutie de invatamant;
  • 9 mai 2007: Expozitie cu cele mai bune desene realizate de catre elevi in holul Universitatii din Craiova, premierea celor mai bune cinci desene;

Asociatia "Mereu pentru Europa", in parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania, Primaria Craiova si I.S.J. Dolj a organizat in perioada 5-24 noiembrie 2007, campania de informare "EU...RO-votez pentru un viitor european!". Scopul campaniei a fost de a explica cetatenilor judetului Dolj modul de functionare Parlamentului European, implicarea acestuia in viata cetatenilor europeni si importanta participarii la votul din 25 noiembrie 2007.Acordarea de consultanta si asistenta in intocmirea proiectelor pentru obtinerea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana

In anul 2007, membrii asociatiei au oferit consultanta si au asistat mai multe organizatii la elaborarea cererilor de finantare pentru obtinerea de fonduri nerambursabile din partea UE si nu numai.
In ceea ce priveste asistenta pentru IMM-uri aceasta a constat in obtinerea de fonduri PHARE, iar pentru institutiile de invatamant, finantare din partea MECT prin Programul de Granturi pentru Dezvolatrea Scolara.


Dezvoltarea parteneriatelor cu alte ONG-uri si cu autoritatile locale

Parteneriate interne:
Parteneriatele cu autoritatile locale s-au derulat in cele mai bune conditii, colaborarea intre parteneri pentru derularea de activitati comune a fost una constructiva, ducand la atingerea obiectivelor propuse. Actiuni relevante: Parteneriatul incheiat pentru derularea campaniei "EU...RO-votez!" si pentru sprijinirea "Centrului Europe Direct aduce informatia mai aproape de tine".

Parteneriatul cu I.S.J. Dolj si cu Universitatea din Craiova a fost consolidat prin derularea de actiuni in comun. Actiuni relevante: Parteneriatul incheiat cu cele doua institutii s-a concretizat in derularea proiectului "Micul cetatean european", editia a II-a si in sprijinul acordat pentru infiintarea "Centru Europe Direct aduce informatia mai aproape de tine".

Parteneriatele cu ONG-urile nationale incheiate pe baza proiectelor derulate in anul 2006, s-au consolidat prin derularea altor activitati si proiecte comune. S-au creat legaturi noi cu alte ONG-uri din Craiova si din regiune. Actiuni relevante: Parteneriat incheiat pentru derularea proiectului "Youth Energy!"

Partenriate externe:
Parteneriatul cu ONG-uri din Europa incheiat in cadrul proiectului "Youth Energy!" a permis asociatiei "Mereu pentru Europa" sa actioneze la nivel european. Partenerii din proiect au fost din diferite zone ale Europei: Maslta, Bulgaria, Turcia si Grecia.


Dezvoltarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor

Pentru atingerea acestui obiectiv, membrii asociatiei au luat parte la activitati care au stimulat interesul tinerilor pentru antreprenoriat. S-au derulat in acest sens prezentari .ppt privind consilierea si orientarea in cariera in mai multe scoli generale si licee din judetul Dolj.


Promovarea drepturilor omului, a egalitatii de sanse si a nediscriminarii

Asociatia "Mereu pentru Europa" militeaza pentru respectarea drepturilor omului, egalitatii de sanse si a nediscriminarii. In toate actiunile pe care le deruleaza sunt promovate aceste concepte: "Festivalul sanselor tale", "Sunt cetatean european", "Ziua tolerantei". In ceea ce priveste incluziunea sociala in randul minoritatilor rome, Asociatia "Mereu pentru Europa" a depus o cerere de finatare pe programul PHARE 2006 CES-DRU MIS - PHRALIPEN - campanie de constientizare si suport pentru noua comunitati ROMA din Municipiul Craiova in vederea combaterii discriminarii si inegalitatii pe piata muncii, care a fost evaluata, aprobata si urmeaza a fi implementata in anul 2008.


Cresterea calitatii in invatamant

Deoarece multi dintre membrii asociatiei lucreaza in sectorul educativ, dorinta de crestere a calitatii in acest sector s-a concretizat in oferirea de sprijin si consultanta in realizarea si implementarea a sase proiecte elaborate de catre institutiile de invatamant partenere prin Programul de Granturi pentru Dezvoltare Scolara finantat de MECT, runda de finantare 2007: Simulator de afaceri pentru elevi - Safe, Ieri mestesugar, azi antreprenor... prin traditii si folclor! Educatia continua pentru un viitor european, Mediul si sanatatea - de la teorie la practica, Centrul de informare si asistenta pentru proiecte scolare - CIAPS, "Arta Reface Tot Ambientul"


Certificare ISO

Asociatia "Mereu pentru Europa" a obtinut Certificatul ISO 9001:2001 pentru crearea in cadrul asociatiei a "Observatorului privind transparenta calificarilor si competentelor in Europa pentru asigurarea mobilitatii fortei de munca si implementarea unei strategii academice generalizate". Certificatul a fost obtinut in data de 12 septembrie 2007 si este valabil pana in 12 septembrie 2010.


Protectia mediului inconjurator si a biodiversitatii

In perioada 10-15 septembrie 2007, Asociatia "Mereu pentru Europa" a derulat la Sinaia proiectul "Youth Energy!" finantat de Uniunea Europeana prin programul "Tineret in Actiune". Proiectul a vizat implicarea activa in rezolvarea problemelor legate de protectia mediului si eficienta energetica, schimbul de bune practici aplicate la nivelul comunitatilor din care provin partenerii implicati in acest proiect si adoptarea de actiuni comune pentru stimularea protectiei mediului si eficientei energetice in Europa. Aceasta vizita de fezabilitate a stimulat interactiunea reala a partenerilor, constituind baza pentru un viitor proiect "Youth Energy!"

        Google Translate
   English    Francais    Deutsch    Espanol    Portugues

Structura gazda
a centrului ED Craiova:
Asociatia
"Mereu pentru Europa"


Mereu pentru Europa

EUROPE DIRECT Craiova - 2020